Landscape: three tree’s and a house

Geen categorie

IMG_2924

Collage van foto en acrylverf op papier en cut-out geschilderd papier. Een landschap, met als uitgangspunt een foto die ik maakte van een heel klein huisje in een park in Heerveen, vlakbij het Belvédère museum. Vanuit mijn standpunt stond er precies een boom voor het huisje, wat heel bepalend is voor het beeld. Gaat het om het huis of om de bomen? Of de spanning daartussen? Waar kijk ik het eerst naar? In plaats van de vrij gewone omgeving van groen struikgewas en bomen heb ik mijn eigen bos gecreëerd met behulp van stukken papier die geschilderd zijn, uitgeknipt en opgevuld met stukjes foto’s. De foto’s die ik gebruikte voor de 3 zwarte ” conifeer-achtige”  bomen zijn bijvoorbeeld vuilniszakken die ik met rood touw omwikkelde tot een vorm en fotografeerde en vervolgens bewerkte op de computer om tot meer intense kleuren te komen.

55cmx70cm papier/foto/acrylverf.

August Robin Peters 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s