From a window

Geen categorie

​Een schetsachtige ruwe versie van een idee voor een kort filmpje. Met het gebruik van foto’s een bewegend beeld maken, was hierbij het doel. Ik heb het vrij snel gemaakt en het zou bijgeschaafd moeten worden. Nadat ik het klaar had vond ik de onderstaande tekst van toepassing. Het is uit een boek wat ik op dit moment lees over gezond ouder worden.

Ik vond het opmerkelijk dat het filmpje afzonderlijk gemaakt is van de gequoteerde tekst en later leek het voor mij met elkaar te zijn verbonden. De inhoud van de tekst helpt je om het filmpje op een bepaalde manier te bekijken en het heeft dezelfde strekking als die ik nastreef met mijn werk,  namelijk die van het anders kijken naar bekende gewone dingen en de betekenis daarvan veranderen en de daarvan de schoonheid zien.

Quote; Wabi-Sabi is een Japans concept dat leert de schoonheid te zien van de vergankelijke, veranderende en imperfecte aard van alles wat ons omgeeft. In plaats van schoonheid te zoeken in het volmaakte, moeten we haar juist zien in het onvolmaakte. Vandaar dat een Japanner een onregelmatig gevormde kop met een barst in het midden waardeert. Alleen dat wat onvolmaakt, vluchtig en incompleet is bezit ware schoonheid, want dan lijkt het op natuur.

( Uit; Ikigai, Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven door Frances Miralles en Héctor García, pagina 178 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s